top of page

Blusmiddelen in huis: vertaling

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Lees hieronder de Nederlandstalige tekst. Vertaal de zinnen en klik daarna op de knop 'stuur hier je vertaling in'. Je kan in dat formulier je vertaling zin per zin intypen.

Blusmiddelen in huis

Branddekens, snelblussers of haspels zijn blusmiddelen. Deze moeten voorzien worden in je flat, studentenhuis of handelszaak, zodat je zelf al een eerste poging kan ondernemen om een kleine brand onder controle te krijgen. Met snelblussers bedoelen we poederblussers, waterschuimblussers of CO2-blussers.

Wil je weten hoeveel en waar je juist blusmiddelen moet plaatsen, kijk dan de wetgeving na en ,indien mogelijk, ook de voorwaarden die zijn opgenomen in je bouwvergunning. Plaats de blusmiddelen goed zichtbaar, draag er zelf zorg voor en laat ze elk jaar nakijken door een vakspecialist. Een specialist kent de geldende normen en regels. Wanneer je een snelblusser goed onderhoudt, gaat deze tot 20 jaar mee!

 

Branddekens vind je in elke doe-het-zelf zaak, snelblussers en haspels vind je eerder bij vakspecialisten.. online gemakkelijk te vinden! Hang de branddekens op één meter hoogte aan de muur of aan een stevige kast in de buurt van de frietketel of het kookfornuis, zodat ze vlot te gebruiken zijn. Snelblussers hang je op aan de muur, om roestvorming onderaan te voorkomen. Het beste is om de blusser minstens 15 centimeter van de vloer te hangen, zodat de bovenzijde op heuphoogte uitkomt. Boven de blusser hang je een pictogram. Zie je dus in je kantoor of studentenhuis een pictogram zonder snelblusser, dan weet je dat er daar opnieuw één moet komen.

 

Haspels of waterslangen moeten ieder punt van het gebouw kunnen bereiken; hoeveel je er moet plaatsen, hangt af van de lengte van de waterslang, 20 of 30 meter.

  -

bottom of page