Info voor leerkrachten

Voorbereiding aan het BIC-bezoek

Voor uw bezoek haalt u best het thema 'brand' reeds aan in de klas. Toets de beginsituatie van de leerlingen af bij uw collega’s uit de lagere leerjaren of bij de leerlingen zelf.

Bespreek hoe de evacuatie op school verloopt, bespreek pictogrammen, vluchtroute en verzamelpunt. Doe een evacuatie-oefening met je klas of met de hele school voordat u op bezoek komt. Laat de leerlingen nadenken over het vluchtplan in hun thuissituatie.

Weten de leerlingen wat ze moeten doen in een noodsituatie ? Bespreek de noodoproep naar 112.

Bespreek met de leerlingen de vuurdriehoek en laat ze gevaarlijke situaties die de oorzaak van brand kunnen zijn benoemen.

Lespakket: Doe-koffer Brand!

 

Met de doekoffer 'Brand! Brand! Brand!' ontdekken kinderen op een speelse en interactieve manier in de klas wat ze zelf kunnen doen om brand en brandwonden te voorkomen. Voor elke graad van het basisonderwijs is er een specifieke koffer die u gratis kan ontlenen.

 

Meer info vindt u op de website van het Provinciaal Veiligheidsinstituut. Deze doekoffer ontwikkelde het Veiligheidsinstituut samen met Brandweer Zone Antwerpen en het Stedelijk basisonderwijs Antwerpen.

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Kijk zeker ook op de pagina 'Preventie voor kids' !

Partners in brandveiligheid 

Ook bij onderstaande partners (klik op het logo) vindt u op de website informatie, lespakketten en didactisch materiaal :

logo Oscare
BE-Ready.png

© 2017 | Brandweer Zone Antwerpen | www.brandweerzoneantwerpen.bePrivacy en gebruiksvoorwaarden