Lespakketten voor kleuters

  • RSS - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Op deze pagina vind je ons pedagogisch materiaal voor kleuters. Klik hieronder op een titel om ineens naar de juiste informatie te springen. 

kleuters.webp

Boeken en voorleesboeken

Op de website van de brandweer van Nederland vind je een heleboel filmpjes en audiofragmenten van voorleesboeken. Ook kan je via de linken onderaan op de webpagina de boeken zelf kopen. 

boek nl.jpg
 

Doe-koffer

70% van de kinderen die thuis brandwonden oplopen zijn jonger dan vier jaar. Om hierop in te spelen hebben de stichting brandwonden, de stad Antwerpen en de Brandweer Zone Antwerpen de handen in elkaar geslagen. Uit deze samenwerking is een doe-koffer gekomen speciaal voor kinderen uit de eerste, tweede en derde kleuterklas. Deze activiteitenbox en zijn methodieken sluiten aan bij de eindtermen van het kleuteronderwijs.

Hieronder vind je het digitale materiaal en de handleiding van de doe-koffer. Dit is niet alle materiaal dat je nodig hebt. De koffer zelf is aan te kopen op de website van stichting brandwonden. Er is één koffer, maar met het materiaal dat erin zit en de digitale aanvullingen kan je voor elke kleuterklas een aangepaste versie maken.

doe koffer.JPG

Algemene map

map K1

map K2

map K3

 
kleutersdef_edited.jpg

Pedagogisch materiaal van de stichting brandwonden

 

De stichting brandwonden/Bravo brandwonden voorkomen bied op haar website nog een didactisch pakket aan voor kleuters en leuke brandweerhelmen. 

Onze partners in brandveiligheid

Ook bij onderstaande partners (klik op het logo) vind je op de website informatie, lespakketten en didactisch materiaal:

logo Oscare
BE-Ready.png