top of page

Lespakketten voor kleuters

  • RSS - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Op deze pagina vind je ons pedagogisch materiaal voor kleuters. Klik hieronder op een titel om ineens naar de juiste informatie te springen. 

kleuters.webp

Boeken en voorleesboeken

Op de website van de brandweer van Nederland vind je een heleboel filmpjes en audiofragmenten van voorleesboeken. Ook kan je via de linken onderaan op de webpagina de boeken zelf kopen. 

boek nl.jpg
Boeken en voorleesboeken

Doe-koffer

70% van de kinderen die thuis brandwonden oplopen zijn jonger dan vier jaar. Om hierop in te spelen hebben Stichting Brandwonden, de stad Antwerpen en Brandweer Zone Antwerpen de handen in elkaar geslagen. Uit deze samenwerking is een doe-koffer gekomen speciaal voor kinderen uit de eerste, tweede en derde kleuterklas. Deze activiteitenbox en zijn methodieken sluiten aan bij de eindtermen van het kleuteronderwijs.

Hieronder vind je het digitale materiaal en de handleiding van de doe-koffer. Dit is niet al het materiaal dat je nodig hebt. De koffer zelf is aan te kopen op de website van Stichting Brandwonden. Er is één koffer met materiaal en digitale aanvullingen voor elke kleuterklas.

BRAVO_KL.jpg

Algemene map

map K1

map K2

map K3

Doe-koffer
kleutersdef_edited.jpg

Pedagogisch materiaal van BRAVO -
Stichting Brandwonden

Pedagogisch materiaal van de stichting brandwonden

BRAVO - Stichting Brandwonden biedt op haar website nog de mogelijkheid om aanvullend materiaal (werkboekjes) te bestellen, in combinatie met de DOE-doos.

Onze partners in brandveiligheid

Ook bij onderstaande partners (klik op het logo) vind je op de website informatie, lespakketten en didactisch materiaal:

logo Oscare
BE-Ready.png
bottom of page