top of page
  • RSS - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Lespakketten voor de secundaire school

Op deze pagina vind je ons pedagogisch materiaal voor de secundaire school. Klik hieronder op een titel om ineens naar de juiste informatie te springen. 

young-people-3575167_1280.webp

4veilig 

  • Facebook
  • Instagram

veilig feesten - samen vonken geven - zelf schitteren(d)

Zet mee in op veilig feesten en sensibiliseer de kinderen van je klas om zo brandonveilig gedrag samen met ons aan te pakken. We hebben dit pakket ontwikkeld op maat van verschillende leeftijdsgroepen. Alle informatie vind je bij het project 4veilig.

4-logo01.png
collage 2.PNG

Vanuit de dienst maatschappelijke veiligheid van de stad Antwerpen en de dienst preventie van de Brandweer Zone Antwerpen hebben we, in samenwerking met specialisten, een lespakket met workshops uitgewerkt over vuurwerk, de gevolgen en de gevaren van vuurwerk. Het pakket is volledig gericht op jongeren en inzetbaar in jeugdorganisaties, jeugdverenigingen en scholen.

Dit lespakket en de workshops zijn gericht op het creëren van een sociale norm dat vuurwerk gevaarlijk is en om jongeren mogelijke gevolgen te laten beleven. Zo willen we jongeren trainen om een juiste reflex te hebben bij een confrontatie: wegblijven van niet-professioneel georganiseerd vuurwerk. Dus ook al doen er zich bij u op school of in de buurt geen incidenten voor en wilt u net geen interesse opwekken voor een probleem dat zich niet stelt, kan u dus toch gebruikmaken van dit pakket.

Belangrijk is dat u eerst het lespakket doorloopt met de jongeren en dan pas begint aan de workshops. Heel het pakket is gefocust op het laten beleven en experimenteren, het is dus van belang dat de jongeren eerst het theoretisch kader meekrijgen. Kies de juiste workshops voor uw jongeren uit en laat ze uitblinken!

4veilig

educatieve groepsbezoeken aan het veiligheidsinstituut

Het provinciaal veiligheidsinstituut Antwerpen heeft 7 didactische ruimtes ontwikkeld waar je als groep (klas, jeugdbeweging, leerjaar...) al spelenderwijs leert omgaan met gevaren en risico's in je omgeving. Er zijn praktische proefjes, beeldmateriaal, verrassende toepassingen, praktijkvoorbeelden en experimenten zodat je al belevend kan bijleren. Je kan zelf een keuze maken tussen de 7 verschillende modules of een combinatie maken. Meer informatie vind je op de website van het provinciaal veiligheidsinstituut. 

ssdef.PNG
educatieve groepsbezoeken aan het veiligheidsinstituut
4.jpg

Onze partners in brandveiligheid

Ook bij onderstaande partners (klik op het logo) vind je op de website informatie, lespakketten en didactisch materiaal:

logo Oscare
BE-Ready.png
bottom of page